Krajem veljače dobili smo nešto malo više informacija o horor avanturi koja se krije iza imena Close to the Sun. Nezavisni razvojni tim iz Italije, Storm in a Teacup, je tada objavio da će njihova druga igra biti ekskluziva za Epic Games Store, ali nije bio spreman objaviti datum izlaska. To se promijenilo sinoć i igra stiže prije nego što smo mislili.

Svi zainteresirani igrači moći će istražiti ovaj mračan svijet od 2. svibnja, ali samo na PC-u, dok će verzije za PlayStation 4 i Xbox One izaći kasnije. Na sve tri platforme se igra prodaje za 30 eura i predbilježbe su otvorene od prošle najave, a svi koji obave kupovinu prije izlaska dobit će digitalni artbook.

Radnja igre se odvija u alternativnoj verziji povijesnih događaja u kojima je Nikola Tesla ostvario svoj potencijal i svojim izumima drastično promijenio svijet. Vi se nalazite u ulozi mlade novinarke koja će zakoračiti na ogroman brod imena Helios koji je služio za znanstvena istraživanja. No, kao što to biva u horor avanturama, nešto je pošlo po krivu, prostorije su prazne i smrde po raspadajućim ljudskim tijelima.

Kao i inače, uz najavu datuma izlaska dobili smo novi trailer kojeg možete pogledati ispod teksta. Sve što je tim objavio možete proučiti na službenim stranicama, a ako vas zanima PC verzija zaputite se u Epic Games Store.