Iskreno vjerujemo kako su svi koji su ikad htjeli i planirali odigrati bilo koju igru iz serijala Half-Life to već i učinili, no ukoliko zaista nikad niste zaigrali nijednu igru jednog od najpoznatijih FPS serijala, sada imate odličnu priliku.

Naime, poznati Valve, vlasnik Steama i tvorac serijala Half-Life objavio je da je čitavi serijal od sada dostupan za preuzimanje i igranje potpuno besplatno, a ova akcija vrijedi sve do ožujka kada na tržište izlazi prequel Half-Life: Alyx, napokon nova (iako samo VR) igra u serijalu.

Naravno, nema uopće potrebe isticati, no svejedno ćemo to učiniti: besplatno igranje čitavog serijala Half-Life omogućeno je za PC putem Steama, a odnosi se na doslovno sve igre u serijalu: originalni Half-Life, zatim Half-Life 2, pa i Half-Life 2: Episode One i Half-Life 2: Episode Two, ali i neizostavne dodatke Half-Life: Opposing Force i Half-Life: Blue Shift te, naposljetku, Team Fortress Classic.

Valveovu izjavu o paketu svih igara Half-Life koje možete besplatno zaigrati do ožujka – pročitajte na ovome linku, a ukoliko vas zanima više o prequelu Half-Life: Alyx koji na tržište stiže u ožujku ove godine, o igri smo detaljnije pisali na ovome linku.