Iako se o nastavku poznate hvaljene avanture Alan Wake šuška već neko vrijeme, još otkako je finski razvojni studio Remedy Entertainment dobio natrag izdavačka prava u 2019. godini, čini se da prvo slijedi Alan Wake Remastered koji navodno izlazi već idućeg mjeseca.

Vijest o tome procurila je jučer putem tajvanskog ogranka online dućana i brenda Rakuten, a na twitter su je podijelili poznati i pouzdani leakeri i insajderi industrije videoigara – @Wario64 i Daniel Ahmad, poznatiji kao @ZhugeEX. Kako možemo vidjeti iz priloženog screenshota i podijeljenih informacija, Alan Wake Remastered navodno izlazi već 5. listopada, za mjesec dana i to za PlayStation 4, PlayStation 5 te Xbox One i Xbox Series X|S.

Bio bi to ujedno i prvi put da Remedyjev Alan Wake dolazi na konzole PlayStation, a Ahmad tvrdi i da će ova vijest biti službeno najavljena idući tjedan, očigledno na ranije najavljenom velikom Sonyjevom online eventu PlayStation Showcase 2021 koji se odvija u četvrtak, 9. rujna.

Ništa nas to ne bi trebalo čuditi. Naime, već je poznato da je Alan Wake dio cjelokupnog univerzuma u kojem se odvija i Remedyjeva nagrađivana igra Control iz 2019. godine (tzv. Remedy Connected Universe, ili “RCU”), u tolikoj mjeri da je Wake već i “stigao” u igru kroz ekspanziju AWE u kolovozu prošle godine.

Poznato je i da Remedy radi na nepoznatoj igri pod pokroviteljstvom Epic Gamesa, a vjeruje se kako bi to upravo mogao biti nastavak Alan Wake 2, što još uvijek nije potvrđeno, ali je sada vrlo vjerojatno, naročito s obzirom na gotovo pa najavljeni Alan Wake Remastered. No, podsjećamo da je studio u lipnju ove godine najavio i da radi na nastavku igre Control.

Ukratko, Remedy očito ima pune ruke posla (na čemu sve rade, pisali smo na ovome linku), a mi jedva čekamo četvrtak i Sonyjev event PlayStation Showcase 2021 kako bismo dobili službenu potvrdu za Alan Wake Remastered koji zasad navodno izlazi 5. listopada. Bit će to krcat show.