Genijalna ekipa iz Remedy Entertainmenta prije dvije godine dostavila nam je nagrađivanu akcijsku avanturu Control, a već je neko vrijeme poznato da rade na novim projektima, primjerice free to play kooperativnom shooteru Vanguard. Studio je jučer izbacio svoje izvješće pregleda poslovanja za prvi kvartal ove godine iz kojeg možemo izvući neke zanimljive informacije o igrama koje nam tek dolaze. No, krenimo redom.

U izvješću tako možemo pronaći podatak da razvojni studio očekuje kako će još godinama ubirati profit od prodaje Controla, pogotovo ako se uzme u obzir da je nova generacija konzola tek izašla, a da igru čekaju i neke nove platforme i digitalni dućani koje još nisu istražili. No, većina ekipe neće se više aktivno baviti tom igrom jer su mnogi od njih prebačeni na Remedyjeve nove projekte.

Što se tiče free to play igre Crossfire, izvješće otkriva da je singleplayer kampanja za CrossfireX u finalnoj fazi izrade, a da daleko od toga nije ni finaliziranje remastera prve igre serijala – CrossfireHD. Podsjećamo, na singleplayer kampanji za CrossfireX radi upravo studio Remedy, dok je multiplayer komponenta u izradi kod izvornog tima serijala, južnokorejskih developera iz studija Smilegate.

Prvi od Remedyjeva dva projekta s Epic Gamesom, o kojima smo pisali prošloga ožujka je onaj veliki AAA naslov koji će se uskoro prebaciti u puni razvoj, u kojem se već neko vrijeme nalazi drugi (manji) projekt, smješten u isti univerzum kao i prvi. Posljednji projekt na kojem studio radi je free to play kooperativni naslov Vanguard, čiji su glavni elementi već usuglašeni, razvoj napreduje iz dana u dan, a uskoro se bliži i iduća faza zatvorenog eksternog gameplay testiranja.

O najavama i glasinama novog Alan Wakea nema nikakvih informacija, no tko zna – možda nam se igra samo prikrade, baš poput njenih neprijatelja Takena.