Chris Avellone – legendarni game dizajner i pisac čije dugogodišnje iskustvo u industriji videoigara uključuje čitav niz odličnih naslova (Baldur’s Gate, Icewind Dale, Planescape Torment, Fallout 2, Fallout: New Vegas, Tyranny, Pillars of Eternity i mnoge druge) – prije nekoliko dana potvrdio je da je radio na nadolazećoj igri Star Wars Jedi: Fallen Order koju nam donosi popularni Titanfall studio Respawn Entertainment.

Vijest je to koja je proizašla iz pitanja koje je netko postavio Avelloneu putem twittera, raspitujući se na kojim još igrama trenutno radi kao pisac, uz Dying Light 2. Chris je na to odgovorio kako je upravo završio rad na igri Jedi: Fallen Order te da za mjesec dana možemo očekivati i još jednu ogromnu najavu. O kojoj se točno najavi radi, nije objasnio.

Kakva god to bomba bila, čija najava nas očekuje za mjesec dana, ostaje vidjeti. No, ono što je u ovom trenutku interesantno je da je jedan od, usudit ćemo se reći, najboljih pisaca u industriji videoigara radio kao narativni dizajner, scenarist i pisac likova za iščekivanu Star Wars igru trenutno izrazito popularnog studija Respawn, čija besplatna Battle Royale igra Apex Legends trenutno žari i pali na tržištu.

O Avelloneovom sudjelovanju u pisanju za Respawnovu Star Wars igru svjedoči i njegov LinkedIn profil putem kojega je vidljivo kako je Avellone honorarno za Respawn radio gotovo godinu dana – od veljače 2018. pa sve do ovoga siječnja 2019. godine.

Avellone je na svome LinkedIn profilu, osim tehničkih informacija o svojem radu na igri, dodao i interesantan te pomalo šaljiv opis samih Jedija 🙂

Što se, pak, same igre tiče, o Star Wars Jedi: Fallen Order zasada se još uvijek ne zna puno, osim da bi trebala izaći nekad tijekom jeseni ove godine te da će to biti akcijska avantura s originalnom pričom smještenom u univerzum Star Warsa u periodu nakon trećeg filma (Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith), a protagonist će biti jedan preživjeli Padawan.

Valja također napomenuti kako će Chris Avellone i ove godine, kao i tijekom nekoliko prijašnjih, ovoga travnja ponovno gostovati u Hrvatskoj u sklopu naše high-end konferencije usmjerene na industriju videoigara – Reboot Develop Blue 2019 u Dubrovniku  te će se tako pridružiti drugim velikanima industrije poput Hidetake Miyazakija, Fumita Uede, Amy Hennig, Warrena Spectora, Hermena Hulsta i ostalih.

Ukoliko vas zanima saznati nešto više o konferenciji Reboot Develop Blue 2019, gdje se u Dubrovniku održava, koji je točan datum održavanja konferencije i kako doći do ulaznica, informacije pronađite na našoj službenoj konferencijskoj straniciovdje.