Prošloga tjedna Epic Games Store omogućio nam je besplatno preuzimanje indie igre Fez, razvojnog studija Polytron Corporation. Epic i ovoga tjedna nastavlja sa svojim dijeljenjem besplatnih naslova pa je tako narednih tjedan dana moguće preuzeti dva zabavna platformera.

Celeste

Prva igra stiže od dva developera, Matta Thorsona i Noela Berryja iz razvojnog studija Matt Makes Games, kojima se za dizajn levela pridružio i brazilski studio MiniBoss.

U ovom naslovu preuzet ćemo kontrolu nad djevojčicom Madeline kako bi joj pomogli popesti se na vrh planine Celeste. Igra će pred nas staviti par stotina ručno rađenih zagonetki, a istraživanjem otkrit ćemo i tajnu koju planina skriva. Kontrole su vrlo jednostavne pa na tom području ne bi trebalo biti problema, a najhrabrije planinare očekuju i nešto zahtjevnije zagonetke.

Ovaj zabavni platformer, koji će vas tu i tamo koštati živaca i pokojeg kontrolera/tipkovnice, izašao je 25. siječnja 2018. godine za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.


Inside

Inside nam dolazi od razvojnog studija Playdead, koji je prošlog mjeseca u suradnji s Epic Games Storeom besplatno ponudio Limbo. Ove dvije igre vrlo su slične, što ćete vidjeti i sami, ako ih zaigrate.

Kroz ovaj mračni puzzle platformer vodimo neimenovanog dječaka koji se našao unutar vrlo opasnog i misterioznog projekta, a očekuju nas i brojne zagonetke. Samo kretanje je ograničeno na hodanje lijevo – desno, ali vjerujte nam na riječ, ovakav način igranja vam ni u kojem trenutku igranja Insidea neće dosaditi.

Igra je prvo izašla za Xbox One konzolu 29. lipnja 2016. godine, nakon čega je dobila i svoju PC, PlayStation 4 i Nintendo Switch inačicu. Dodajmo još da je Inside osvojio i brojne nagrade poput onih za najbolju priču, glazbu ili indie igru, na više prestižnih natjecanja.

Celeste i Inside dostupni su do 5. rujna, nakon čega nam stižu The End Is Nigh, developera Edmunda McMillena i Tylera Glaiela, a razvojni studio Giant Squid donosi nam igru ABZU.