Prošlo je dva tjedna otkako je u igru Cyberpunk 2077 stigao posljednji veliki patch 1.3 koji je donio brojne nove ispravke grešaka, tehnička poboljšanja, ali i novosti u vidu kozmetičkih DLC dodataka i novog vozila. Stvari nastavljaju ići prema boljem, a stigao je i još jedan dokaz da razvojni studio CD Projekt RED igru pokušava učiniti još boljom.

Tako je putem Discord kanala modderske zajednice za Cyberpunk 2077 stigla informacija da je CDPR sada unajmio članove timova WolvenKit i Redscript, najpoznatije moddere za Witcher 3 koji će od sada direktno sa studijom raditi na daljnjim ispravcima bugova, ali i na službenoj podršci za modove za Cyberpunk 2077. Drugim riječima, ona česta fanovska rečenica da su modderi nešto napravili bolje od samog studija u slučaju Cyberpunka od sad će značiti nešto drugačije. 🙂  

Svima je poznato da je modderska zajednica na PC-ju izrazito značajan faktor koji brojnim igrama uspješno produljuje životni vijek (Skyrim je najbolji primjer za to, ali i hrpa drugih igara). Tome svjedoče milijuni igrača koji koriste modove, a svjesni su toga očigledno i u CDPR-u. No, zasada je otkriveno jako malo detalja o službenom unajmljivanju poznatih moddera, osim poruke koju je na discordu podijelio Hambalkó Bence, poznat pod nadimkom Traderain.

Izuzetno nam je zadovoljstvo objaviti da ćemo se @Blumster, @Nightmarea, @rffuzzo i ja pridružiti CDPR -u s mojom i Nightmareovom kompanijom. Radit ćemo na raznim projektima vezanima uz Cyberpunk 2077 backend i podršku za moddanje igre“, ističe Bence u objavi te dodaje: “Zaista smo uzbuđeni zbog ovoga i nadamo se da možemo pomoći podići Cyberpunk 2077 na sljedeću razinu“. 

Hoće li to igri pomoći da kroz određeni period stekne još veću bazu fanova, ostaje za vidjeti, no mi i dalje stojimo pri onome što smo rekli u recenziji (iako smo ju tada, u prosincu, testirali isključivo za PC): igri definitivno vrijedi dati šansu. Ukoliko ste propustili informacije o dosad najvećem patchu koji je u igru stigao prije dva tjedna, više o tome pisali smo na ovome linku.