Poljski studio CD Projekt RED i rad na igri Cyberpunk 2077 u posljednjih je nekoliko mjeseci napustilo troje istaknutih članova tima, a to su nekadašnji gameplay dizajner Andrzej Zawadzki, zatim pomoćni direktor i šef produkcije Konrad Tomaszkiewicz (poznatiji kao direktor Witchera 3) i, po novome, direktor questova Cyberpunka – Mateusz Tomaszkiewicz. No, studio nastavlja raditi na igri i popravljati njezino stanje te su i dalje u izradi buduće ekspanzije. Tako je Cyberpunk 2077 sada dobio i novoga direktora igre, a tu poziciju preuzeo je Gabriel Amatangelo.

Vijest o tome prenosi portal GamesIndustry.biz, koji ističe da se Amatangelo pridružio studiju CDPR u siječnju 2020. godine kao kreativni direktor igre Cyberpunk 2077. Na svojoj novoj poziciji zamijenit će dosadašnjeg direktora igre Adama Badowskog, koji inače također obnaša i ulogu šefa studija CDPR. Badowski će se tako, od sada pa nadalje, isključivo fokusirati na voditeljske dužnosti u kompaniji, nastavno na novu i nedavno najavljenu reorganizaciju i fokus studija na istovremeni razvoj nekoliko paralelnih AAA igara.

CD Projekt vjeruje u dugogodišnji uspjeh igre Cyberpunk 2077

Novi direktor igre Cyberpunk 2077, Gabriel Amatangelo, prije dolaska u CD Projekt radio je i na nekoliko igara za BioWare te je obnašao ulogu direktora dizajna za Dragon Age: Inquisition DLC dodatke Trespasser i Jaws of Hakkon, a bio je i glavni dizajner nekoliko ekspanzija za Star Wars: The Old Republic, kao što su Rise of the Hutt Cartel i Galactic Starfighter. Njegov glavni fokus rada na Cyberpunku bit će nadolazeće ekspanzije te daljnji ispravci bugova i tehničkih grešaka.

U drugim vijestima, CDPR je nedavno istaknuo da, unatoč dobrim odnosima i konstantnoj komunikaciji sa Sonyjem, još uvijek nisu dobili nove informacije o tome kada će se Cyberpunk 2077 vratiti na PlayStation Store. “I dalje smo u raspravama, a svakim patchom igra postaje bolja te je vidljiv napredak“, objasnio je ranije ovoga tjedna generalni direktor CDPR-a Adam Kicinski na sastanku s dioničarima, te dodao: “Ali, kao što smo već rekli, odluka je isključivo na Sonyju te čekamo informacije o tome kada će odlučiti vratiti igru [na PS Store]. Dotada, nisam u mogućnosti reći vam išta više od toga“.