Nakon što smo u ožujku prenijeli vijest da je, nakon osam godina, CD Projekt RED napustio nekadašnji gameplay dizajner igara The Witcher 3: Wild Hunt i Cyberpunk 2077, sinoć je studio napustio i direktor igre The Witcher 3, Konrad Tomaszkiewicz.

Vijest o tome sinoć je prenio ugledni novinar Jason Schreier u izvještaju za portal Bloomberg. Prema njegovim saznanjima, Tomaszkiewicz je studio napustio zbog prethodnih optužbi za maltretiranje kolega u kompaniji. CDPR je zbog tih optužbi proveo internu istragu te je komisija Tomaszkiewicza proglasila nevinim, no direktor Witchera 3 svejedno je odlučio napustiti studio.

Unatoč tome, mnogi ljudi osjete strah, stres i nelagodu kad rade samnom“, napisao je Tomaszkiewicz u oproštajnom mailu poslanom odboru studija i svim zaposlenicima, ispričavajući se svima na problemima koje je prouzrokovao. Dodao je da je odluka o njegovu odlasku bila obostrana i da je došla od njega i od odbora, te je istaknuo da će ovu priliku iskoristiti kako bi započeo “dug i mukotrpan proces” rada na sebi, kako bi postao bolja osoba.

Osim što je bio direktor igre The Witcher 3 i njegovih DLC dodataka, Tomaszkiewicz je radio i na prva dva nastavka Witchera. Na igri Cyberpunk 2077 bio je također na visokoj poziciji kao pomoćni direktor i šef produkcije, a trebao je imati i značajnu ulogu na CD Projektovom idućem nastavku Witchera.

Osim što će CDPR morati pronaći drugog direktora idućeg nastavka Witchera, Bloomberg prenosi i kako su, nakon Tomaszkiewiczevog odlaska, dionice kompanije na burzi sada doživjele najveći pad od ožujka