Novi dan, nova vijest o tome kako veliki izdavači i razvojni studiji otkazuju svoja gostovanja na jednoj od nadolazećih gaming konvencija zbog rastuće panike i svjetske problematike s koronavirusom. Osim što je danas EA otkazao gostovanje na konferenciji GDC 2020 zbog spomenute pošasti, sada stiže vijest da su Capcom i Square Enix otkazali gostovanje na potrošačkom gaming sajmu PAX East.

Capcom je vijest o tome objavio putem službenoga američkog twitter profila, ističući da će u sklopu sajma svejedno podijeliti nove informacije o ekspanziji Iceborne za Monster Hunter: World te da će se i dalje održati Monster Hunter: Festa – veliko okupljanje fanova u čast te igre. No, na samom sajmu ipak neće gostovati Capcomov razvojni studio zaslužan za igru Monster Hunter: World. Također, u svojoj objavi o otkazivanju dolaska razvojnog studija nisu specifično spomenuli koronavirus, ali vrlo je izgledno da je upravo to glavni razlog.

Što se tiče Square Enixa, oni su u službenoj objavi putem web stranice igre Final Fantasy XIV jasno dali do znanja da je upravo koronavirus prvi i jedini razlog otkazivanja gostovanja na sajmu PAX East, ističući da se zaraza širi regijom Istočne Azije te su zbog toga primorani otkazati dolazak osoblja koje bi u Boston i na sajam moralo putovati iz njihovih ureda u Japanu.

Ova teška odluka osnovana je na našoj želji da spriječimo bilo kakvo potencijalno širenje virusa i da prioritiziramo zdravlje i sigurnost našeg tima i fanova“, ističu iz Square Enixa u objavi. U istoj objavi navode kako će biti otkazani izlaganje i panel o artu iz igre Final Fantasy XIV, sesija dijeljenja autograma i slikanja s fanovima, kao i planirano okupljanje fanova, ali da će na sajmu ipak biti postavljen štand igre Final Fantasy XIV za sve posjetitelje. Eto, barem nešto.

U svakom slučaju, Capcom i Square Enix ovim se potezom pridružuju nizu studija koji su otkazali gostovanje na sajmu PAX East, a samo neki od njih dosada su bili Facebook, PUBG Corporation i Sony (koji je tako otkazao prvi ikad javni demo igre The Last of Us Part II).