Unatoč izrazito negativnim reakcijama i komentarima fanova na najavu mobilne igre Diablo: Immortal, Blizzard je najavio da radi na mobilnim verzijama svih svojih igara i serijala.

Vijest o tome dolazi s press konferencije održane u sklopu BlizzCona, na kojoj je Allen Adham – izvršni producent iz Blizzarda – najavio kako Diablo: Immortal nije jedina mobilna igra na kojoj trenutno rade.

U kontekstu Blizzardovog pristupa mobilnom igranju, mnogi od nas su u zadnjih nekoliko godina s igranja primarno na desktopu prešli na sate i sate igranja na mobilnim uređajima, a mnogi od naših najboljih developera sada rade na novim mobilnim naslovima svih naših IP-a“, počeo je u intervjuu Adham.

Neki od njih u izradi su s vanjskim partnerima, kao što je Diablo: Immortal, a mnoge razvijamo isključivo interno te ćemo više informacija o njima podijeliti u budućnosti“, dodao je, naglašavajući činjenicu da Blizzard u ovome trenutku ima više novih proizvoda u izradi nego ikada dosad u povijesti Blizzarda te da se iz studija raduju svjetloj budućnosti koja je pred njima.

Koliko god se možda ne slagali s ovom činjenicom, s uglednog portala gamesindustry.biz tvrde kako je ovaj Blizzardov pothvat obuhvaćanja mobilnog tržišta neizbježan, prvenstveno i upravo zbog jako velike popularnosti mobilnih igara na azijskome tržištu, koje čini jedan ogromni dio kolača Blizzardove zarade.

Slažete li se i vi s tom tvrdnjom i želite li uskoro vidjeti Warcraft, Overwatch, Starcraft i druge Blizzardove igre na svojim mobitelima ili smatrate da je to potpuno nepotrebno?