O Anthemu ne moramo puno pričati jer već i ptice na grani znaju da je riječ o jednom od BioWareovih većih, ako ne i najvećih neuspjeha. S nama je već godinu i dva mjeseca, a od samog početka Anthem nije dostavio obećano. No, da ne duljimo, možda je najbolje da jednostavno “bacite oko” na naš Review in Progress video u kojem smo zaigrali Anthem tri mjeseca nakon izlaska. Iako su se neke stvari u međuvremenu promijenile zakrpama, core iskustvo ostalo je isto.

Hoćemo li ikada dobiti Anthem onakav kakav je trebao biti? Ako je suditi po BioWareovoj objavi na službenom blogu, izgleda da da! U tekstu stoji da je BioWare iznimno ponosan na Anthem i na sve što su njihovi timovi napravili za tu igru, dok su istovremeno otvoreni za sve povratne informacije igrača kako bi dodatno poboljšali postojeći proizvod.

Za naredne mjesece spremaju potpuni redizajn igraćeg iskustva i gameplaya samog po sebi, a planiraju i dodatno poboljšati misije, loot sustav, izazove i kraj igre. Sve to uz zadržavanje postojećih bitnih elemenata – letenja, borbe i napucavanja. Kako bi konačno dostavili potpun proizvod, odlučili su svojim timovima pružiti potpuno fokusiran rad na samo jednoj stvari – poboljšanju postojeće igre. Da bi to postigli, do daljnjeg neće biti novih sezona u Anthemu, ali igra će i dalje biti igriva u trenutnoj verziji. Uz reciklažu sadržaja prethodnih sezona.