Već tri godine pratimo razvoj igre Biomutant, čudnovatog i zaista posebnog kung fu mutantskog akcijskog RPG-a kojeg nam donose izdavač THQ Nordic i razvojni studio Experiment 101. Tijekom te tri godine, informacije o igri čitavo vrijeme dolaze na kapaljku, a datum izlaska svako malo se pomiče sve dalje i dalje. Sada već neko vrijeme nije bilo nikakvih novih informacija o igri te su se mnogi uplašili da je otkazana ili odgođena.

U pomoć nam danas stižu THQ Nordic i Experiment 101, koji su novom objavom za medije i fanove istaknuli kako ne trebamo brinuti jer je Biomutant i dalje u izradi, ali da će izaći tek “kad bude spreman”. Ta konstatacija svakako je značajna s obzirom da su dosada svako malo postavljali okvirne datume, koje potom nisu stizali ispoštovati.

Radimo sve što je u našoj moći kako bismo napravili najbolju igru na kojoj smo ikad radili i da bude što zabavnija i odlična. Rad na završavanju igre je dugačak, izazovan i nepredvidiv. Sami opseg, veličina i duljina Biomutanta dodaju tome trudu“, ističu iz studija Experiment 101 te dodaju: “Otkrit ćemo datum izlaska igre onda kada svi u studiju budu sigurni da možemo pogoditi taj datum i da je igra spremna za njega“.

Na samom kraju objave, iz studija zahvaljuju svima na strpljenju, entuzijazmu i podršci, ostavljajući nas da razmišljamo hoće li Biomutant uopće izaći 2020. ili tek nekad kasnije. Jedino što od prije znamo je da bi trebao izaći na PC, PlayStation 4 i Xbox One, a s obzirom da studio zasad nije spominjao konzole nove generacije, možemo samo nagađati hoće li izaći i na PlayStation 5 i Xbox Series X ili će Experiment 101 ipak uspjeti igru izbaciti ove godine, prije izlaska novih konzola.