Bethesda Softworks izbacio je prikaz jednog od glavnih likova koji će se pojavljivati u nadolazećoj open world akciji Redfall. Jučer je na Bethesdinom YouTube kanalu i službenoj stranici osvanuo prvi Hero Trailer u sklopu serijala Meet the Heroes of Redfall u kojem se upoznajemo s Laylom, prvoj po redu protagonistkinji vampirskog FPS-a. Video pod nazivom The Telekinetic Threat prikazuje Laylu Ellison, studenticu biomedicinskog inženjerstva koja je stažirala u istraživačkoj ustanovi Aevum (zloglasnoj tvrtki odgovornoj za epidemiju vampira) gdje je nešto pošlo po zlu, ostavljajući je s intenzivnim telekinetičkim sposobnostima, stoji u opisu.

Ono što je u videu prikazano je noć kad je u Redfallu sve krenulo nizbrdo. Tada su se Layla i njezin bivši partner Jason suočili s razbojnicima i vampirima, a Jason je u cijeloj priči izvukao kraći kraj. Osim toga, doznajemo da Layline sposobnosti uključuju korištenje telekinetičkog kišobrana – Umbrella, koji se može koristiti za napad ili obranu. Autori ističu njezinu sposobnost Lift pomoću koje Layla tijekom borbe generira telekinetičke strukture koje njoj i njezinim suborcima pomažu doseći povišena mjesta ili lansirati neprijatelja u zrak. Još jedna od Laylinih sposobnosti uključuje prizivanje njezinog vampirskog dečka Jasona koji neprijateljima u blizini nanosi veliku štetu.

Redfall stiže 2. svibnja i to ekskluzivno za PC te Xbox Series X|S, a nerednih tjedana prije izlaska ćemo se vjerojatno upoznati s ostatkom Redfall vampire slayer ekipe.