Tijekom lipnja prošle godine, Bethesda je digla tužbu protiv Warner Bros. Interactive i Behaviour Interactive oko mobilne igre temeljene na seriji Westworld.

Bethesda je tvrdila da je igra plagijat njihove free-to-play mobilne uspješnice Fallout Shelter, koja je prvotno izašla 2015. godine i ostvarila relativan uspjeh sa svojim spinom vođenja jednog od niza vaultova u Fallout univerzumu.

Najzanimljiviji aspekt cijele tužbe jest činjenica da je Behaviour Interactive radio na Fallout Shelter i nakon toga proizveo Westworld. Bethesda je tvrdila, što je i najozbiljnija optužba, da je Behaviour iskoristio kod Fallout Sheltera za proizvodnju Westworlda, s obzirom da obje igre imaju identičan bug, što je dovoljan dokaz za korištenje istog koda.

Iako je jučer izašla vijest da su Bethesda i Behaviour došli do sporazuma, danas je potvrđeno da je Westworld igra nedostupna na App Storeu i Google Playu, dok su igrači koji ju imaju instaliranu dobili notifikaciju da će se igra ugasiti tijekom travnja ove godine, točnije 16. travnja 2019.

Također, više neće biti moguće koristiti in-game transakcije, a ukoliko imate in-game valute, potrošite ju prije nego se igra ugasi!

I tako je još jedna zanimljiva saga završila. Iako smo imali već kojekakvih tužbi vezanih uz plagiranje u gamingu (PUBG ekipa koja je tužila Epic Games zbog Fortnitea), ovaj je poprilično specifičan zbog navodne krađe koda. Nadamo se da će Behaviour u budućnosti prakticirati malo legalnije ponašanje.