Battlefield V svakim danom postaje sve zanimljiviji, a singleplayer kampanja odvest će nas u zaista neočekivanom smjeru – bar kad su u pitanju AAA pucačine s tematikom Drugog svjetskog rata.

Naime, jedna od War Stories, odnosno ratnih priča, koje će Battlefield V ispričati prikazat će nam kako je najkrvaviji sukob u ljudskoj povijesti izgledao iz nacističke perspektive. 

Znamo da ste se možda malo brecnuli na prethodnu rečenicu budući da se radi o nacistima, no u intervjuu za Eurogamer direktor dizajna Battlefield franšize Daniel Berlin rekao je kako priča The Last Tiger neće biti “herojska priča”. 

The Last Tiger izlazi u prosincu 2018 i bit će smješten pred sam kraj Drugog svjetskog rata kada je njemačka vojska bila u potpuno kaosu. Posada jednog od posljednjih tenkova Tiger počet će preispitivati ideologiju koja ih je dovela do situacije u kojoj se nalaze. 

“S Battlefieldom 1 dobili smo puno feedbacka da bi bilo lijepo vidjeti i njemačku perspektivu, a jedna od najboljih priča iz te igre bila je ona u kojoj su tenk i njegova posada bili u fokusu.”, rekao je Berlin.

“Gledali smo koji tenk bi trebali imati u kampanji i shvatili da je samo jedan tenk dovoljno prepoznatljiv kao što bi to bio Spitfire za avione: tenk Tiger. […] Kada smo razvijali The Last Tiger htjeli smo ući duboko u emocije i razne aspekte posljedica i odgovornosti. Rekao bih da je to bila glavna pokretačka snaga iza te priče.”, nastavio je Berlin.

Druge priče Battlefielda V stavit će nas u ulogu senegalskog vojnika koji se bori za Francusku, članice norveškog pokreta otpora, mladog britanskog kriminalca i, na koncu, zapovjednika zastrašujućeg njemačkog ratnog stroja.

“Možete zanijekati ono što ste napravili, no čak i ako to napravite morate živjeti s posljedicama. Sve što činimo ima posljedice, pogotovo u ratu, i to će biti tema koja se provlači kroz cijelu priču. Ne želim ništa spoilati, ali nadam se da će ljudi iz ovoga shvatiti da se ne radi o herojskoj priči. Radi se o posadi tenka koja odlazi u rat u tom zastrašujućem ratnom stroju te kreće preispitivati zašto se uopće bore”, zaključio je Berlin.

Već možemo vidjeti novinske naslove, ali pozdravljamo ovu DICE-ovu odluku da pokuša ispričati nepoznate priče Drugog svjetskog rata.  Držimo fige da uspiju to učiniti s poštovanjem i osjetljvošću koja dolazi u paketu s tematikom.