Na službenom Twitteru objavljen je video koji prikazuje šest novih mapa za Battlefield V koje bi u igru trebale stići kroz narednih nekoliko mjeseci.

Vijest je pozitivno dočekana kod igrača DICE-ovog multiplayer FPS-a s obzirom da pola godine nakon izlaska igre još uvijek imaju samo desetak mapa na raspolaganju. Usporedbe radi, isti broj mapa je prethodni Battlefield I ponudio već od prvog dana.

Nove mape trebale bi biti vrlo raznolike i provesti nas po svijetu od Pacifika preko Afrike do norveških planina. U većini mapa borit ćemo se prsa o prsa na malim prostorima dok borbi otvorenog tipa ima samo jedna.

U prvoj mapi(lipanj), Al Sundan, vraćamo se u Sjevernu Afriku i to je jedina mapa fokusirana na ratovanje većih razmjera sa tenkovskom i zračnom potporom. Druga mapa, Marita(srpanj), nas vodi na otoke Grčke s okomitim gradskim prostorom za ratovanje u blizini, a u kolovozu stižu još dvije mape također fokusirane na borbu u neposrednoj blizini.

Ostaje vidjeti hoće li ovaj potez biti uspješna mjera protiv osipanja igrača kakav se često vidi u multiplayer igrama nakon prvih nekoliko mjeseci.