Blizzard nas je odlučio počastiti širenjem svoga izvrsnog Overwatch lorea.

Ovaj put radi se o kratkoj priči koja ulazi dublje u Aninu povijest i potvrđuje, između ostaloga, seksualnu orijentaciju heroja Soldier 76. 

Naziv ove najnovije kratke priče iz univerzuma Overwatcha je Bastet, a napisao ju je Michael Chu – jedan od pisaca same igre Overwatch. Nova kratka priča bavi se Aninom poviješću, kao i prijateljstvom s Jackom Morrisonom, u igri poznatim kao Soldier 76. Veliki detalj u priči tiče se Morrisonove povijesti, primarno se dodirujući njegove ljubavi – Vincenta.

Nakon borbe, dvojac se prisjeća kojekakvih detalja iz zajedničke povijesti te se pred kraj otkrije da je Soldier 76 odlučio napustiti svoju ljubav, Vincenta, da bi nastavio obnašati dužnost spašavanja svijeta.

Ovo se nastavlja na (za neke) kontroverznu činjenicu da je određeni broj heroja Overwatcha LGBTQ+ orijentacije. Chu je napomenuo da je Blizzardu vrlo bitno da imaju raznolikost i inkluzivnost svih vrsta, što upravo uključuje i heroje LGBTQ+ orijentacije.

Jeff Kaplan, redatelj igre, također se dotaknuo pitanja raznolikosti u povijesti. Napomenuo je da je seksualnost likova došla kao nusprodukt želje da univerzum Overwatcha bude mjesto inkluzivnosti za raznolike heroje, što je na kraju rezultiralo herojima čija seksualnost nije heteroseksualne orijentacije.

U stripu pod nazivom Reflections otkriveno je da Tracer ima djevojku doma, na što se Kaplan nadovezao da je to “potpuno normalna stvar i da je cilj upravo i bio da se normalne stvari prikažu kao normalne, da bi i same postale normalne. “