Švedski razvojni tim Pathos Interactive već neko vrijeme radi na retro strategiji koju su nazvali Bannermen. Prvi puta su je prikazali krajem svibnja 2017. godine, da bi par mjeseci nakon toga rekli da će biti spremna za igranje krajem 2018. godine. Budući da nam još malo nedostaje do početka veljače 2019. godine znamo da se to nije dogodilo, ali nećemo još dugo morati čekati da saznamo da li u današnje doba ima mjesta za strategije inspirirane klasicima s kraja 90-tih.

Uz izdavača 2tainment objavili su da će konačna verzija biti dostupna 21. veljače, a ljubitelji žanra mogu očekivati klasične strateške elemente poput izgradnje baze i menadžmenta resursa uz dodatak magije. Te nadnaravne vještine omogućit će vam da koristite moć prirode kako biste okrenuli tijek bitke u svoju korist. Radnja se odvija u fantazijskom svijetu Valtoria kojeg desetljećima muče ratovi, glad i prirodne katastrofe. Vi se nalazite u ulozi lorda Berriana koji pokušava vratiti staru slavu svojeg kraljevstva.

Bannermen je trenutno u izradi samo za PC, a osim kampanje za jednog igrača moći ćete se nadmetati s drugima kroz nekoliko multiplayer modova. Razvojni tim već dugo nije objavio neki noviji video, ali svejedno možete pogledati ovaj ispod teksta ako želite vidjeti kako će igra otprilike izgledati. Sve druge detalje možete pronaći na službenim stranicama.