Ako ste ikad igrali God of War Ragnarök, znate koliko je važno fino podesiti Kratosovu opremu. Posao izgradnje idealnog builda opsežan je posao koji se nekima može pokazati dovoljno kompliciran da na njega ne obraćaju posebnu pozornost iako nam upravo on može donijeti značajnu prednost nad neprijateljima. Ipak, taj su nam posao olakšali kreatori iz studija Santa Monica koji su s nama podijelili vodič za konstrukciju Kratosove opreme dostupne u novom modu NG+. 

Na PlayStation Blogu jučer je osvanula objava u kojoj kreatori dijele svoje Plus verzije opreme za Kratosa. QA tim Santa Monice podijelio je četiri različita builda za četiri različita stila igranja: Can’t Touch This, Status Striker, The Minefield i Zeus’ Wrath, svaki s pripadajućim Enchantmentsima, komponentama za svako od Kratosovih oružja i komada opreme, lakih i teških Runic napada te značajkama pratećeg lika. 

Can’t Touch This se fokusira na sposobnost izbjegavanja napada u zadnjoj sekundi i protuudarcima. Ova konstrukcija iskorištava prednosti Realm Shifta i nanosi povećanu štetu protiv neprijatelja pogođenih statusnim efektom.  

Konstrukcija Status Strike, kao što samo ime govori, bazirana je na brzoj primjeni statusnih efekata i omamljivanju golorukim napadima, dok također smanjuje vrijeme Cooldowna za Runic i Relic napade.  

The Minefield iskorištava prednosti Ragea koristeći značajke novog Aresovog oklopa. Ovaj setup donosi visoku šansu dropanja Health i Rage Stonea koji se potom mogu koristiti kao ‘nagazne mine’ koje rezultiraju eksplozijom i štetom okolnim neprijateljima.  

Zeus’ Wrath potiče uzastopno korištenje Runic i Relic napada kroz minimiziranje Cooldowna kako bi Kratos nanosio veliku štetu neprijateljima unutar određenog područja i ciklično izmjenjivao oružje. 

Ovdje su predstavljenje samo ključne točke buildova, a vrlo detaljan vodič za izgradnju ponuđenih konstrukcija dostupan su na PS Blogu.