New Game + update za God of War Ragnarök stigao je jučer i donio novu opremu za Kratosa, nove Enchantmentse, povećano ograničenje maksimalnog levela, proširenu Niflheim arenu i još puno noviteta.

NG+ mod dostupan je igračima koji su igru barem jednom priveli kraju i omogućava da novu igru započnu sa svom opremom, vještinama i oružjem koje su zaradili u prvom prelaženju (važno je napomenuti da Sonic i Hex strijele kao i koplje Draupnir nećemo imati dok ne dođemo do točke igre u kojoj postaju dostupni). NG+ omogućavat će da svu opremu razine 9 (oklop, oružje, komponente oružja i štitove) unaprijedimo u nove ‘Plus’ verzije koje će nam pružiti dodatne razine napredovanja, ističe Sony.

Nova oprema uključuje Armor of the Black Bear, Spartan Armor, Ares Armor, Zeus Armor, i Spartan Apsis štit među kojima se Aresovog i Zeusovog oklopa sjećamo iz 2018. godine kao dijela NG+ moda, osim što će po novome Aresov oklop povećavati šanse dropanja Healthstonea kada udarimo neprijatelja i dobivanje Ragea kada na njega nagazimo. Zeusov oklop će, pak, povećavati razinu štete zadanu Melee i Runic napadima, ali i razinu primljene štete. Osim toga, Sony naglašava da je za 13 postojećih oklopa uveo nove kombinacije boja koje se mogu koristiti nakon dostizanja levela 9+ oklopa ili rješavanja određenih sporednih misija.

Dodatne značajke uključuju proširenu Sparring Arenu u Niflheimu, koja omogućuje odabir igrivog lika (Kratos ili Atreus) te bilo kojeg pratećeg lika kao što su Freya, Thor, Ingrid, Brok, Angrboda i Thrúd, novi Render mod u crno-bijeloj boji i drugo. Potpunu listu noviteta koji je donio ovaj update možete pronaći na službenoj PlayStation Blog stranici.