Autor The Witcher knjiga, Andrzej Sapkowski je od CD Projekt Reda nedavno zatražio 60 milijuna zlotysa (16 milijuna dolara) dodatne naknade.

Ekipa iz CDPR-a se nedugo nakon toga javnosti obratila uz pomoć objave na njihovim službenim stranicama gdje su objasnili da ne žele predati naknadno zatražen novac pošto su autoru u potpunosti, sasvim legalno platili prava na korištenje njegovih djela.

Sapkowski je prava CDPR-u prodao još davne 1997. godine za trenutno nepoznat iznos. Gospodin Sapkowski je potvrdio da jednostavno nije vjerovao da će itko kupiti igru i zato je automatski umjesto postotka tražio cijeli iznos.

 “Bilo je glupo. Bio sam dovoljno glup da ostavim sve u njihovim rukama pošto nisam vjerovao u njihov uspjeh, ali tko je mogao predvidjeti njihov uspjeh? Ja nisam.” – Andrzej Sapkowski

CD Projekt Red je izjavio kako se nadaju da će pronaći prijateljsko rješenje s gospodinom Sapkowskim, ali i dalje stoje iza toga da mu neće predati zatražen novac.

The Witcher igre su se do sad prodale u 25 milijuna kopija, a CD Projekt Red je dostigao vrijednost od vrtoglavih 2 bilijuna dolara.