Otkad je Ubisoft počeo sa svojom “games as a live service” filozofijom, gotovo svaki njihov naslov dobiva neprestane nadogradnje, ali uz to ima i obavezne mikrotransakcije. Assassin’s Creed Odyssey definitivno spada u tu kategoriju i od izlaska koji je bio početkom lipnja prošle godine ovaj je nastavak u tom popularnom akcijskom serijalu proširen i nadograđen velik broj puta.

Ta se politika nastavlja i u ožujku, pa smo dobili informacije o planovima koji tim ima za igru. Nedavno je izašla treća i posljednja epizoda u prvoj ekspanziji Legacy of the First Blade, što znači da se sada mogu usmjeriti na druge novosti. Ona najveća za ovu igru je izlazak prve epizode druge ekspanzije imena The Lost Tales of Greece. Imena A Friend Worth Dying For ova će epizoda pratiti Barnabasa, a glavni junak će mu morati pomoći otkriti što njegova halucinacija o ljubavi predstavlja. Zakazani datum izlaska je 26. ožujak, a za zaigrati morate riješiti peto poglavlje u osnovnoj igri i posjetiti otok Skyros. Uz ovo su u pripremi Abestergo Pack i Captain Octopus kao kozmetički dodatak, koji stižu 19. ožujka.

Druga velika najava je izlazak za Assassin’s Creed III Remastered i Assassin’s Creed Liberation Remastered koji stižu na PC, PlayStation 4 i Xbox One 29. ožujka. Oni koji imaju Season Pass dobit će nove verzije ovih igara automatski, a bit će ih moguće kupiti i zasebno. Kao što se očekuje od današnjih remastera oba će imati dosta uljepšan izgled, kao i poboljšanja u gameplay aspektima.

Posljednji podsjetnik odnosi se na izlazak ove dvije igre za Nintendovu konzolu. Verzije za Switch izlaze 21. svibnja i bit će prilagođene tako da koriste sve posebne mogućnosti koje ova konzola ima (Motion Control, pristup izbornicima kroz ekran na dodir i posebna korisnička sučelja ovisno o metodi igranja, u pokretu ili kad je konzola spojena na veliki ekran).

Assassin’s Creed Odyssey možete zaigrati na računalima, PlayStationu 4 i Xboxu One, a PC verziju trenutno možete nabaviti po 50 posto nižoj cijeni u sklopu velike rasprodaje na Uplayju. Sve druge informacije možete potražiti ovdje, dok ćete detaljnije o tome što stiže u obliku videa pronaći ispod teksta.