Da je u izradi visokobudžetni holivudski animirani film Super Mario Bros., poznato je još od veljače 2018. godine kada su ga najavili Nintendo i produkcijska kompanija Illumination Entertainment (zaslužna za Despicable Me, Minions i The Secret Life of Pets), a nakon što je u rujnu prošle godine objavljeno da film u kina treba stići u prosincu ove godine, sinoć je stigla odgoda na proljeće 2023. godine.

Podsjećamo, u rujnu prošle godine uz tada najavljeni, a sada odgođeni datum izlaska saznali smo i koja će zvjezdana holivudska postava glumiti u Super Mario Bros. te je svijet brujao o tome kako će Chris Pratt biti Mario te da mu se pridružuju i Charlie Day kao Luigi, Jack Black kao Bowser i Seth Rogen kao Donkey Kong, dok Anya Taylor-Joy glumi Princess Peach, a tu su i brojni drugi slavni glumci i komičari.

Sinoćnja odgoda filma stiže putem službenog twitter profila kompanije Nintendo of America na kojemu se javnosti obratio sami tvorac Super Marija i šef Nintenda – Shigeru Miyamoto, ističući kako je holivudski animirani film Super Mario Bros. odgođen na proljeće iduće godine te je njegov novi datum izlaska u Americi sada 7. travnja 2023. godine te u Japanu 28. travnja.

Nakon savjetovanja s Chris-sanom, mojim partnerom u Illuminationu na filmu Super Mario Bros., odlučili smo premjestiti globalno izdanje na proljeće 2023.“, ističe Miyamoto, ispričavajući se fanovima diljem svijeta te obećavajući da će se dodatni period čekanja svakako isplatiti. Dodajemo i da Miyamoto nije istaknuo datum izlaska filma u Europi, ali vodeći se po svim dosadašnjim izlascima filmova, rekli bismo da će Super Mario Bros. u hrvatska kina stići ili 7. travnja kao i u Americi ili čak i prije toga (kako je bio slučaj, primjerice, s filmovima Sonic the Hedgehog).