Legendarni tvorac Assassin’s Creeda Patrice Desilets i njegov indie studio Panache Digital Games (koji, uz Desiletsa, okuplja i druge veterane industrije), počastili su nas novim gameplay trailerom njihove nadolazeće igre Ancestors: The Humankind Odyssey.

Podsjetimo se: radnja igre smještena je u Afriku 10 milijuna godina u prošlosti, a igra će biti open world survival avantura iz trećeg lica, koja će uz sve poznate mehanike survivala sadržavati elemente menadžmenta resursa. U igri ćemo istraživati, širiti se i evoluirati, što nalaže i sami naziv igre.

U novom traileru u detalje o igri uvodi nas sami osnivač studija Panache i kreativni direktor igre Ancestors – Patrice Desilets, koji će nam objasniti kako ćemo u igri putovati s našim klanom kroz živopisni otvoreni svijet u kojem nas igra ni u jednom trenutku neće voditi za ruku, niti ćemo imati mini mapu. Kako kaže Desilets, naglasak će biti na tome da sami moramo pronaći svoj put detaljnim istraživanjem uz, naravno, određena ograničenja koja ima svaka takva igra.

Osim informacija o otvorenom svijetu, novi trailer bavi se i tematikom osnovnih vještina preživljavanja kao i opasnostima koje vrebaju u nemilosrdnom drevnom svijetu igre Ancestors, u vidu grabežljivih životinja od kojih ćemo morati bježati širom neogene Afrike.

Ancestors: The Humankind Odyssey izlazi nekad tijekom 2019. godine i to za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ovim putem podsjećamo na nedavnu informaciju da će PC verzija biti godinu dana ekskluzivno na Epic Games Storeu te će tek 2020. stići na Steam. Dotada, u nastavku pogledajte novi trailer.