Najveći svjetski tehnološki sajam CES jučer je ponovno otvorio svoja vrata u Las Vegasu, a kao što je i bilo za očekivati, brojne tehnološke kompanije na sajmu prezentiraju svoja interesantna tehnološka čuda (između ostaloga, Sony je na sajmu prikazao službeni logo konzole PlayStation 5, o čemu smo pisali na ovome linku). Tako je sada i Alienware prezentirao svoj novi prototip – handheld prijenosnu konzolu/PC s trenutnim radnim nazivom Concept UFO.

Naravno, Alienwareov Concept UFO najprije i najbolje se može usporediti s Ninendovom hit handheld hibridnom konzolom Nintendo Switch, a radi se o prototipu koji još nije javno dostupan te je u testnoj fazi. Kako kažu iz Alienwarea, iako je Concept UFO nalik handheld konzoli, on je u principu prijenosni handheld PC koji radi na operativnom sustavu Windows 10

Naravno, tu su i bočni kontroleri koji se mogu odspojiti, također slično kao i kod konzole Nintendo Switch i njegovih Joy-Con kontrolera, a Concept UFO će se moći spojiti i na monitor. Što se drugih tehničkih specifikacija tiče, sami ekran je veličine 8 inča (cca 20cm) s rezolucijom 1200p, a samu “konzolu/PC” pokreće deseta generacija Intel procesora te Concept UFO uz to ima podršku za Bluetooth i wifi te dva USB-C konektora, a na njega se mogu spojiti i miš i tipkovnica.

Vijest o tome da Alienwareov handheld PC pokreće sustav Windows 10 dolazi s portala Business Insider, a prema njihovim pretpostavkama, igrači će kroz Concept UFO moći pokretati igre putem već postojećih PC launchera kao što su Steam, Epic Games Store i drugi, što ne bi bilo nemoguće, već djeluje kao sasvim razumna i isplativa opcija. Naravno, zasada nema puno drugih detalja, a valja još jednom istaknuti da se zasada radi samo o konceptualnom prototipu te da ne postoji sigurnost hoće li ovaj Alienwareov prijenosni handheld PC ikad ugledati svjetlo dana na tržištu za široke mase.

Detaljnije informacije očekuju nas već večeras, kada će Dell (matična kompanija Alienwarea) imati veliku prezentaciju na sajmu CES 2020 i putem livestreama. Sami livestream moći ćete pratiti na ovome linku ili u nastavku ovoga teksta: