Već neko vrijeme poznato je da će hvaljena i višestruko nagrađivana horor avantura iz prvog lica Alien: Isolation razvojnog studija Creative Assembly krajem ove godine izaći na Nintendo Switch, a danas je konačno potvrđen službeni datum – 5. prosinca.

Vijest je to koju je prenio razvojni studio Feral Interactive, zaslužan upravo za Nintendo Switch verziju igre (dok je za PC, PS4 i XOne na igri radio gore spomenuti Creative Assembly). Verzija igre za Nintendo Switch dolazi i s određenim poboljšanjima i prilagodbama za Nintendovu hibridnu konzolu, a neke od njih su podrška za žiroskopsko ciljanje i, dakako, HD rumble. Što se, pak, sadržaja tiče, uključivat će i sve prethodno objavljene DLC dodatke i misije.

Ukoliko dosada niste igrali Alien: Isolation i niste upoznati s radnjom, ona je smještena petnaest godina nakon događaja originalnog filma, a igrači preuzimaju ulogu Amande Ripley – kćeri protagonistice filmova Ellen. Amandu će put odvesti na svemirsku postaju Sevastopol, na kojoj će pokušati otkriti što se dogodilo s njezinom majkom i gdje je nestala te, naravno, naići na Aliena.

Ukoliko Alien: Isolation planirate nabaviti za Nintendo Switch i zaigrati ga od 5. prosinca, moći ćete ga naći na Nintendo eShopu po cijeni od 35 eura, a igra je od danas dostupna i za prednaručivanje.