Flintlock: The Siege of Dawn, akcijski RPG s elementima žanra souls-like najavljen je sredinom ožujka, a svakim novim prikazom igre (kao što je onaj s kraja ožujka kad je izašao prvi “making of” iliti dev diary) sve smo više uvjereni da ovo neće biti još jedna kopija Soulsa već nešto sasvim novo i drugačije te vizualno spektakularno. Sinoć je stigao i drugi “making of” video s naglaskom na bogati svijet koji nas očekuje.

Podsjećamo, na igri radi razvojni studio A44, a ekipa je prethodno napravila souls-like akcijski RPG Ashen iz 2018. godine. Odlično je i što Flintlock čak nimalo ne podsjeća ni na Ashen već se čini kao pravi korak naprijed za A44. Studio ističe kako je u ovoj novoj epskoj avanturi koja je inspirirana literarnim žanrom flintlock jedno od temeljnih načela da su svijet i likovi unutar njega jednako važni kao i borba baruta i sjekire koja pokreće akciju.

U novom videu, umjetnički direktor igre Robert Bruce i glavni artist za okoliš Steven Chen dijele pojedinosti o tome kako su bili inspirirani prirodom i krajolicima njihova rodnog Novog Zelanda i kako je to utjecalo na vizuale igre dodajući dubinu i puninu ovom novom svijetu koji su napravili. Od visokih citadela do pećinskih ruševina i dalekosežnog pustinjskog pijeska, Flintlock je, kažu njeni tvorci, dizajniran za istraživanje i nagrađuje igrače koji će otkrivati sve njegove tajne.

Uz ponovni prikaz bogova, odnosno bosseva s kojima ćemo se boriti, također se dotiču dizajna likova poput protagonistice Nor Vanek i visoke razine detalja u svakom aspektu stvaranja ove igre, ističući da koriste Unrealovu tehnologiju MetaHuman kako bi napravili izrazito realistične i detaljne animacije lica, a takva tehnologija značajno pomaže ovako malom studiju kao što je A44. Flintlock: The Siege of Dawn izlazi nekad tijekom 2022. godine za PC (SteamEpic Games Store), PlayStation 4, PlayStation 5Xbox One Xbox Series X|S, a odmah na dan izlaska stiže i na pretplatu Game Pass.