A Plague Tale: Innocence, akcijska stealth avantura na kojoj radi Asobo Studio (Ratatouille, WALL-E, Toy Story 3, ReCore) a izdaje ju poznata kompanija Focus Home Interactive, danas je dobila potpuno novih osam minuta čistog “uncut” gameplaya.

U siječnju ove godine saznali smo da igra napokon izlazi 14. svibnja za PCPlayStation 4 i Xbox One, a dok nas od izlaska igre dijeli još samo dva i pol tjedna, ovaj novi gameplay trailer pokazuje nam potpuno novi level, nudeći nam kratak uvid u to što će nam čitava igra donijeti. Naravno, ovo će biti igra za sve ljubitelje prostornih zagonetki i dobrog starog stealtha.

Podsjetimo se, A Plague Tale: Innocence smješta nas u 14. stoljeće u srednjovjekovnu ratom razrušenu Francusku koju je zadesila štakorska kuga. Preuzimamo ulogu Amicie i Huga – mlade sestre i njezinog još mlađeg brata o kojemu ćemo morati brinuti i bježati od Inkvizicije i odvratne hrpetine štakora. Zaista, bit će ih na tisuće, ne šalimo se.

U svakom slučaju, novi gameplay trailer pokazuje nam kako ćemo pažljivo morati koristiti okoliš u našu prednost, izbjegavati stražare, skrivati se u mraku, ali i (pomalo ironično) izrazito paziti na svjetlost, jer sve što nije na svjetlosti – postaje hrana hordi štakora. Kako i stoji u opisu trailera – svjetlo, tama i štakori djeluju kao prijatelj i neprijatelj u tandemu, a tijekom osam minuta novog gameplay trailera, Amicia se kroz razoreni grad i pored opakih stražara Inkvizicije mora probiti do Sveučilišta i pronaći tračak nade i sigurnosti u mračnom i brutalnom svijetu igre.

Ponovno imamo mogućnost vidjeti kako ćemo nadmudrivati stražare, šuljati se i skupljati materijale za craftanje predmeta za odvlačenje pažnje stražara, a ukoliko dosada niste shvatili – UPOZORENJE – video (a time, nažalost, ni igra) nije za one koji se boje štakora!