A Plague Tale: Innocence, akcijska avantura na kojoj radi Asobo Studio (Ratatouille, WALL-E, Toy Story 3, ReCore), u izradi je već neko vrijeme, a nakon njezine prvotne najave sa sajma E3 2017, zatim trailera koji smo mogli vidjeti prošloga ljeta na sajmu E3 2018 i šesnaestominutnoga gameplay trailera sa sajma gamescom 2018, sada smo napokon dobili točan datum izlaska igre, kao i prvu epizodu u nizu web serijala koji će nas odvesti iza kulisa i u narednim tjednima detaljno nam objasniti sve što nas očekuje.

Vijest o datumu izlaska, kao i o pokretanju web serijala o igri objavio je poznati izdavač Focus Home Interactive putem svoje službene stranice.

Kako navode iz Focus Homea, prva epizoda web serijala fokusira se na glavne likove igre i njihov odnos. Protagonisti Amicia i Hugo su mladi brat i sestra koji su u bijegu od Inkvizicije i putuju kroz sela razorena užasnom bolešću kuge.

Ova djeca suočit će se s Francuskom 14. stoljeća na sličan način kao i igrači, kao s nepoznatim i opasnim mjestom  koje jedva razumiju ali moraju preživjeti“, u novoj objavi navode izdavači Focus Home Interactive te dodaju: “Dok se stvarnost svijeta odraslih obrušava na njih, njihova obiteljska ljubav naći će se na kušnji dok zajedno svladavaju izazove štakorske kuge i Inkvizicije koja ih proganja“.

Osim što nas u gore priloženoj prvoj web epizodi naziva “Roots of Innocence” članovi razvojnoga studija Asobo ponovno uvode u priču i temeljne motive igre te objašnjavaju određene mehanike uz solidnu količinu gameplaya, u epizodi također gostuju i glasovni glumci koji su utjelovili mlade protagoniste, iznoseći svoja iskustva o tome kako je bilo raditi na igri i što je potrebno da bi likovi dječaka i djevojčice bili prikazani što realnije.

Na kraju, da ne duljimo, napokon objavljeni službeni datum izlaska igre A Plague Tale: Innocence je 14. svibnja 2019. godine, kada dolazi na PC, PlayStation 4 i Xbox One, a s obzirom na sve dosad viđeno, moramo priznati da jedva čekamo!