U svibnju je Square Enix održao sastanak o financijskim rezultatima kompanije, a danas su u javnosti pušteni zaključci koji potvrđuju ono o čemu se pričalo od izlaska posljednje dvije igre u serijali Final Fantasy. 

Naime, kako prenosi Eurogamer, Square Enix je priznao da Final Fantasy XVI i Final Fantasy 7 Rebirth nisu ispunili financijska očekivanja koja je izdavač imao od njih. Iliti, nisu zaradili koliko su trebali. Predsjednik Takashi Kiryju je u izvještaju također kazao kako Foamstars i Rebirth nisu imali očekivanu prodaju po izlasku. 

Točnih službenih brojki o prodanim jedinicama zasad još uvijek nema, no Square Enix je poznat po tome što ima iznimno visoka očekivanja od svojih igara stoga čak ni milijunska prodaja, iako djeluje dobro, ne znači nužno uspjeh u očima korporacije. Prema nekim analitikama, Rebirth je bio četvrta najprodavanija igra u SAD-u, no same brojke su ipak bila značajno iza Final Fantasy 7 Remakea. 

Square Enix je izbacio Final Fantasy XVI na računalima, a Final Fantasy VII Rebirth će gotovo sigurno završiti na računalima kao i njegov prethodnik.