Prema neslužbenim informacijama, japanski Square Enix se suočava s nepoznatim brojem otkaza diljem SAD-a i Europe.

Kao što doznaje VGC, Square Enix je najavio otkaze svojem osoblju na internom sastanku u ponedjeljak. Predsjednik SE-a je navodno kazao da će se otkazi realizirati nekad tijekom idućeg mjeseca, a mogli bi utjecati na američke i europske podružnice. Otkazi se, kao i obično, svrstavaju pod dio “tekućeg restrukturiranja tvrtke”

Potencijalni otkazi trebali bi se osjetiti u diviziji izdavaštva, IT-u i odjelu za indie igre Collective Square Enixa. Tvrtka je jučer objavila svoje najnovije financijsko izvješće u kojem je stoji da je “počela optimizirati troškove u svojim europskim i američkim uredima putem strukturnih reformi” kao dio plana za “ponovnu izgradnju inozemnih poslovnih odjela iz temelja“. Financijski rezultati Square Enixa pokazuju da im je dobit pala za gotovo 70 % u odnosu na prethodnu godinu, pa se ovi koraci mogu protumačiti kao rezanje troškova i saniranje štete. 

Square Enix je podijelio i svoj novi poslovni plan koji, između ostalog, ističe da bi kompanija mogla pokrenuti “agresivno” širenje AAA igara na višestruke platforme.