Ne sjećamo se kada se ovo dogodilo i je li ovo presedan u industriji te hoćemo li i u budućnosti imati igre koje će se povlačiti s polica kao neki prehrambeni proizvod kojem su pronašli nedozvoljene supstance, ali situacija je zasad vrlo jasna – PvP pucačina Concord, istekom drugog tjedna od početka prodaje, odnosno točno 6. rujna, bit će povučena s polica (digitalnih i fizičkih), a serveri ugašeni. Do daljnjeg.

Naime jučer je, pred večer po našem vremenu, na PlayStation blogu objavljena poruka direktora igre Ryana Ellisa iz Firewalk Studiosa, a kako nema smisla prepričavati poruku, najbolje ju je pogledati u originalu odnosno prevesti najvažniji dio:

Fanovi Concorda — pozorno slušamo vaše povratne informacije od početka prodaje Concorda za PlayStation 5 i PC i želimo zahvaliti svima koji su se pridružili putovanju na brodu Northstar. Vaša podrška i strastvena zajednica koja je izrasla oko igre značili su nam puno.

Međutim, dok su mnoge kvalitete iskustva imale odjeka među igračima, također prepoznajemo da drugi aspekti igre i naše početno razdoblje prodaje nisu uspjeli onako kako smo planirali. Stoga smo u ovom trenutku odlučili igru ​​staviti izvan mreže (op. a. serveri će biti offline) počevši od 6. rujna 2024. i istražiti opcije, uključujući one koje će bolje doprijeti do naših igrača.

Dok utvrđujemo najbolji put naprijed, prodaja Concorda će odmah prestati i počet ćemo nuditi puni povrat za sve igrače koji su kupili igru ​​za PS5 ili PC. Ako ste kupili igru ​​za PlayStation 5 u PlayStation Storeu ili PlayStation Directu, povrat novca bit će vraćen na vaš izvorni način plaćanja.

Kupci koji su kupovali na drugim digitalnim prodajnim mjestima također će dobiti povrat novca.

Čini se kako je tržište PvP pucačina iznimno zahtjevno a prozor šansi toliko malen da samo najposebnije igre pronalaze put ka uspjehu. Concord se u takvom okruženju, kako i sam Ryan sugerira, nije izborio za očekivanu poziciju te je sada odluka o budućnosti projekta i igre na rukovodstvu Firewalk Studiosa te sigurno i PlayStationa. Tko zna, možda ćemo u dogledno vrijeme na Concord gledati kao sasvim drugu igru, no do tada sve što znamo je da ga od ovog petka nema u ponudi niti će se moći igrati do daljnjeg.