Jučer je Ubisoft otkrio datum izlaska za svoj novi AC smješten u feudalni Japan, a ubrzo nakon i dodatne detalje koji će na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S stići 15. studenog ove godine.

Kao što je od prije poznato, igrat ćemo kao dvojac, nindža Naoe iz provincije Iga te moćni samuraj Yasuke čije vrijedne vještine ćemo moći uglađivati i unaprjeđivati ovisno o vlastitim preferencijama i stilu igre. Naoe predstavlja mnogima omiljen pristup stealth dok će se drugi možda opredijeliti za nešto direktniji gameplay koji će utjeloviti lik Yasukea. Naoe će se u skladu sa shinobi tradicijom koristiti metodama kao što su distrakcija i infiltracija te parkour vještine, a arsenal će joj uključivati kunai, shuriken i dimne bombe, kuku za hvatanje i drugo. Yasuke kao legendarni samuraj koristit će katane, kanaboe, lukove, naginate i još mnogo toga, ističe kreator.

Povijesno, radnja je smještena u Japan 16. stoljeća koji se, kako autori objašnjavaju, suočava s “koruptivnim silama” koje prodiru u nekad zatvoreni ekosustav. U predivnom otvorenom svijetu faktor će igrati godišnja doba i vremenske (ne)prilike, objašnjavaju iz Ubisofta te obećaju da ćemo imati šansu iskusiti Japan u svim njegovim čarima od “spektakularnih gradova dvoraca i užurbanih luka do mirnih svetišta i pastoralnih krajolika“.

Poznati dizajn igrivosti serijala ispreplitat će se s onim što kreator naziva novom, odnosno obnovljenom mehanikom igranja, a to je izgradnja vlastite špijunske mreže koja će nam pomoći da otkrijemo nova područja i mete. Doušnike ćemo moći trenirati, a njihove vještine trebale bi se pokazati kao vrijedni aduti u rješavanju misija. U tome će nam pomoći gradnja skrovišta u kojem ćemo, između ostalog, razvijati mrežu špijuna i uređivati ga po želji.

Prvi prikaz gameplaya zakazan je za lipanj kad ćemo vidjeti dvojac u akciji i dobiti dojam kako to ustvari izgleda. Do tada, možete uživati u spektakularnom traileru koji je stigao jučer.