Beyond Galaxyland je 2.5D avanturistički RPG smješten među zvijezde – doslovce – jer se radi o znanstvenoj fantastici. I jako podsjeća na Marvelov supertim ali i neke druge znanstveno-fantastične filmove koji su poslužili kao inspiracija programeru i glazbenom producentu iz Chicaga, Samu Enrightu. Ne znamo za vas, ali naše stare kosti posebno reagiraju na situaciju kada za igru prikazanu u traileru koji smo upravo pogledali i koji nas je toliko zainteresirao da ju u glavi već igramo, saznamo da je zapravo projekt jednog čovjeka. Koji k tome izjavi ovo: “Veliki sam obožavatelj klasičnih turn-based RPG-ova iz sredine i kasnih 1990-ih, a neki od mojih favorita – kao što su Chrono Trigger i Final Fantasy VII – pružili su mi inspiraciju vrijednu cijele galaksije pri razvoju Beyond Galaxylanda. Želio sam napraviti igru koja će djelovati jedinstveno filmski, a da bude unutar poznatog žanra. Nadam se da će igrači kad ju budu igrali cijeniti kako će tempo Beyond Galaxylanda često biti bliži filmu nego videoigri. Avanture Douga, Boom Booma i MartyBota (op.a. glavni lik igre te njegov kućni ljubimac zamorac i robot s osjećajima) širom i izvan Galaxylanda za mene su vrlo osobna priča i jedva čekam da ljudi dožive njihovu međugalaktičku priču!”.

Međuplanetarno istraživanje, borba na poteze, epske bitke s bossovima – sve su to dijelovi igrivosti ovog RPG-a koji kroz priču želi prikazati smijeh, gubitak, opasnost i prijateljstvo, pri tome koristeći blistavi sloj neonskih pikselskih boja koje dolaze do izražaja u premijernom traileru igre. 

Kao sretni izdavač ovoj avanturi “među zvijezdama” pronašao se United Label te je Beyond Galaxyland najavio za PC, Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S i Xbox One kasnije u 2024.

PS.

Ako ste se pitali gdje smo bili proteklih deset dana – bili smo ovdje i radili ovo. Hvala svim našim prijateljima novim i starim, koji su nam kao dio sjajne ekipe omogućili još jedno nezaboravno druženje i iskustvo za života. Do iduće godine 🙂