Ovotjedna ponuda besplatnih igara putem dućana i platforme Epic Games Store zaista nam je zapela za oko, jer radi se o izvrsnim igrama koje jednostavno morate isprobati ako dosad niste.

Sve tri dostupne su od danas, 2. travnja pa do 9. travnja, kada na scenu stupa odlični Sherlock Holmes: Crimes and Punishments. No, idemo na ovotjedne besplatne igre s Epic Games Storea (koje možete preuzeti na ovome linku).

Gone Home

Prva od njih je Gone Home razvojnog studija The Fullbright Company. Sigurno su svi barem jednom čuli za ovu igru, s obzirom da je to jedan od najpoznatijih walking simulatora koji je na tržištu od 2013. godine, a radnjom je smješten u devedesete. Očekuje vas duboka i emocionalna priča te istraživanje – nema pucanja, nema borbe.

Hob

Druga igra na listi potencijalno je mnogima otišla ispod radara, a nas je oduševila prilikom izlaska 2017. godine. Radi se o predivnoj i šarenoj akcijskoj avanturi Hob poznatog razvojnog studija Runic Games (tvorci serijala Torchlight) kojemu je to bila posljednja igra prije raspada. Šutljivi protagonist, svijet prepun misterioznih mehaničkih naprava i čudnih bića, priča ispričana kroz interakciju s okolinom. Vjerujete nam, želite ovo igrati.

Drawful 2

Posljednja igra na listi dolazi od poznatog studija Jackbox Games koji se proslavio brojnim društvenim igrama, kao što su You Don’t Know Jack i paket igara The Jackbox Party Pack. U igri Drawful 2 može sudjelovati do osam igrača, a igra se pomoću mobitela ili tableta. Jedan igrač dobiva komičnu frazu ili pojam te ju mora nacrtati, a ostali pogađaju o kojoj je frazi riječ. Idealno za ove dane izolacije s familijom usred pandemije koronavirusa.