U sklopu Summer Game Fest live eventa The Day of the Devs, razvojni studio The Game Kitchen i izdavač Team17 najavili su da njihova odlična 2D piksel art Souls-like igra Blasphemous dobiva svoj prvi potpuno besplatni DLC imena The Stir of Dawn koji izlazi 4. kolovoza.

Kako nam o igri prenose dizajneri Maikel Ortega i Enrique Colinet, ovaj DLC zapravo donosi niz promjena koje će utjecati na čitavu igru, a mnoge od tih značajki implementirane su na zahtjev igrača. Tako u igru kroz DLC The Stir of Dawn stiže dugo očekivani mod New Game+, a to sa sobom donosi i potpuno novi sustav zvan “Penintence”.

Taj sustav omogućuje da odmah u startu igre birate tri različita pokajanja (engl. penitence) koja će bitno utjecati na sami gameplay i modificirati igru i njezinu težinu, mijenjati pravila i tjerati vas da igrate primjenjujući drukčije strategije. Dakako, DLC donosi i novi quest line koji će biti dostupan samo kroz New Game+ mod, a uključuje nove boss borbe, nova oružja, iteme i jedinstvene nagrade.

No, nisu sve značajke zaključane u New Game+ modu, već su implementirane i kroz čitavu igru. Tako stižu i novi NPC-ovi, nova područja za istraživanje, nove egzekucije i protunapadi, potpuno preuređen sustav mape i nove fast travel lokacije.

Implementirana su i tehnička poboljšanja, kao što su nove animacije i ponovno napravljeni art, unaprijeđena glasovna gluma, promjene u balansu, poboljšanja i preinake u ponašanju neprijatelja te još puno toga. Što sve donosi novi DLC, saznajte u sklopu najavnoga trailera, ali i kroz snimku live eventa Day of the Devs.

Blasphemous besplatni DLC The Stir of Dawn izlazi 4. kolovoza za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.