Fanovi koji željno iščekuju igru Spyro Reignited Trilogy ostali su neugodno iznenađeni kada su doznali kako će samo prva igra u fizičkoj kopiji igre biti igriva bez dodatnog ”downloada”.

Naime, na promotivnim materijalima koji prikazuju fizičku kopiju igre može se vidjeti kako na dnu piše ”potrebno skidanje sadržaja”, a da se ne radi o slučajnosti potvrđuje činjenica da se i na službenoj stranici igre ista rečenica može vidjeti i u slikama.

Cjelokupna baza fanova lika i djela Spyra odmah su tražili odgovore od izdavača Activisiona. U kratkom priopćenju koje su izdali, naveli su kako je ovo minoran problem i da je uobičajena praksa u današnjoj industriji videoigara da nadogradnje čekaju igrače i prije same kupovine igre.

Ono što se čini kao izgledan razlog ovakvoj neobičnoj odluci Activisiona jest činjenica da razvojnom studiju Toys for Bob treba nešto više vremena za konačno poliranje same igre koje je očito premašilo rok izlaska fizičke kopije igre. Postavlja se pitanje koliko je razvojni studio kasnio s rokovima ako su čak dvije igre neigrive bez dodatnog downloada i zašto se Activision u tom hipotetskom slučaju odlučio držati datuma izlaska umjesto da su odgodili izlazak nekoliko tjedana i izdali igru kako spada.