Travanj je započeo, a s njim dolaze i nove, dugoočekivane igre. Ovaj mjesec moći ćemo birati između predivnih platformera, akcijskih avantura, sportskih legendi, RPG-a inspiriranim mangama te još puno žanrova koji će zasigurno zadovoljiti svačiji ukus. Krenimo redom:

Biomorph

PC

5. travnja

Mračnu metroidvaniju za PC razvija nezavisni kanadski studio Lucid Dreams s planom izdavanja i na konzolama PlayStation 5, Xbox Series X/S i Switch nekad kasnije ove godine. Biomorph, kao što samo ime sugerira, nudi zanimljiv twist, a radi se o tome da se lik s kojima igramo pretvara u stvorenja koja ubijamo. Autori je opisuju kao tmurni soulslike platformer u kojem je zadatak istraživati “golemi nelinearni”, isprepleteni svijet sačinjen od različitih okruženja, rješavati raznolike zagonetke i boriti se protiv neprijatelja čiji oblik i moći poprimamo.

Children of the Sun

PC

9. travnja

Children of the Sun igra je u kojoj upravljamo jednim metkom. Osim što ima zanimljivu mehaniku gameplaya, igra uključuje intrigantnu priču koja prati djevojku na putu osvete zbog smrti voljene osobe. Radi se o mješavini puzzlera i snajpanja gdje prelazimo različite levele kompliciranosti kako bi došli do vrhovnog vođe kulta. Caka je u tome da po razini dobivamo samo jedan metak koji ćemo morati iskoristiti na najbolji mogući način. Ustvari, nije tolika frka jer je levele moguće ponavljati beskonačno puta, a rješenja zagonetki su višestruka. U svakom slučaju, veselimo se ovom naslovu!

Tales of Kenzera: Zau

PC, PS5, XSX, NS

23. travnja

Pred kraj travnja na PC i sve glavne konzole dolazi metroidvania studija Surgent Studios koju izdaje EA. Radi se o naslovu koji će na dan lansiranja biti dostupan vlasnicima pretplate PlayStation Plus. Priča prati mladog šamana Zaua koji kreće u avanturu koja će mu pomoći vratiti oca i kojemu će glas posuđivati Abubakar Salim, poznat po angažmanu u igrama kao što je Assassin’s Creed Origins.

Another Crab’s Treasure

PC, PS5, XSX, NS

25. travnja

Simpatični podvodni soulslike koji podsjeća na Elden Ring priča priču o Krilu, malenom raku koji je ostao bez svojeg zaštitnog oklopa. On kreće u avanturu vraćanja svoje kućice, a u međuvremenu kao zaštita mu služe raznolike školjke i odbačeni predmeti od kojih svaki nosi posebne sposobnosti. Kril ipak nije tako bespomoćan kao se čini jer će tijekom igre imati šanse isprobati preko 50 različitih oklopa i naučiti moćne napade Umami. Prema viđenom, igra ima ekološki prizvuk jer ćemo igrajući otkriti tko ili što stoji iza sve više zagađenog oceana.

Sand Land

PC, PS4, PS5, XSX

26. travnja

Dugoočekivani Sand Land temeljen je na istoimenoj mangi Akire Toriyame, nedavno preminulom autoru poznatom još po mangama Dr. Slump i Dragon Ball. Radi se o akcijskom RPG-u otvorenog svijeta u kojem je fokus stavljen na borbu vozilima. Radnja prati Beelzebuba, još poznatog kao Fiend Prince, koji sa skupinom heroja kreće u potragu za Legendarnim Izvorom u postapokaliptičnom pustinjskom svijetu u kojem vlada ozbiljna nestašica vode. Sand Land je nedavno dobio besplatni demo.

Stellar Blade

PS5

26. travnja

Pomalo kontroverzni Stellar Blade korejskog studija Shift Up prati protagonistkinju Eve, članicu specijalne jedinice zadužene za oslobađanje okupiranog planeta Zemlje od invazivne vrste vanzemaljaca Naytiba. Borba je fokusirana na akrobatske udarce, izbjegavanje istih i izmicanje pomoću kojih se puni razina specijalnih beta moći s kojima Eve pobjeđuje neprijatelje. Stellar Blade je krajem prošlog mjeseca također dobio demo koji smo isprobali i iz njega naučili da igra ima “odličan soundtrack” te “sinergiju svih mogućnosti”.

TopSpin 2K25

PC, PS4, PS5, XBO, XSX

26. travnja

Na isti dan kao i prethodna dva naslova, stiže novo izdanje legendarnog teniskog serijala TopSpin. TopSpin 2K25 ima potvrđen roster koji uključuje neke od najvećih imena ženskog i muškog tenisa. Među njima su Serena Williams, Andre Agassi, Roger Federer i brojni drugi. Osim svevremenskih legendi, TopSpin 2K25 donosi brojne sportske brendove kojima ćemo krasiti svojeg igrača koji će se okušati u četiri legendarna Grand Slam turnira za koje će ga trenirati jedan od legendi – John McEnroe.