Developer Yacht Club Games je objavio vijest o napretku svoje prve igre, 2D platformerskog side-scrollera pod nazivom Shovel Knight.

Nakon uspješnog Kickstartera, Shovel Knight je izašao za PC, Wii U i 3DS u 2014. godini, i ima sličnu reputaciju kao Super Meat Boy i I Wanna Be The Guy zbog svojih zahtjevnih boss borba. Od tada je portan i na sve ostale konzole.

18 Mjeseci nakon što je Shovel Knight izašao na tržište, prodao se u milijun primjeraka. 26 mjeseci nakon toga, taj se broj udvostručio, te je Shovel Knight sada prodan u više od 2 milijuna primjeraka. U vremenu između dva prekretna broja, za igru je izašao amiibo.

Yacht Club Games također je prikazao prodaju igre po konzoli. 24.4% igrača se nalaze na PC-ju, 23.9% na 3DS-u, te čak 17.6% na Nintendo Switchu, makar je Switch izašao tek prošle godine.

Kako bi proslavili uspješno prodavanje igre, Shovel Knight: Treasure Trove je na rasprodaji. Do 18. 4., za 20 dolara na većini platforma možete preuzeti originalnu igru s ekspanzijama koje su do sada izašle.