Battle Royale igra imena Islands of Nyne: Battle Royale u izradi je od kraja 2015. godine. Razvojni tim Define Human Studios je ove godine pokrenuo zatvoreno alfa testiranje u kojem je sudjelovalo više od 30 tisuća igrača, a njihov je pristup žanru malo drugačiji.

Za početak, radi se o znanstveno-fantastičnom okruženju koji je timu omogućio više kreativne slobode kod stvaranja svijeta. Osim toga, usmjerili su se isključivo na pogled iz prvog lica i velik naglasak stavljaju na RNG, odnosno nasumičnost partija. Evo kako izgleda popis stvari koja igra uključuje: nekoliko modova za igranje, mogućnost podešavanja likova, sustav za rangiranje temeljen na ELO-u, dinamični mečevi, custom serveri, valuta koju zarađujete igranjem za kupovanje kozmetičkih dodataka i kutija, ljestvice s detaljnim statistikama te svi budući dodaci uključeni u osnovnu cijenu igre.

Islands of Nyne: Battle Royale najprije stiže putem Steama i neko će vrijeme biti u Early Access fazi razvoja. Igru nije još moguće kupiti i nije poznato po kojoj će se cijeni prodavati, no stranice na Steamu su već u funkciji. Ispod teksta možete pogledati trailer u kojem možete vidjeti kako će to sve otprilike izgledati, dok ćete sve ostale informacije pronaći na službenim stranicama. Igra će izaći 12. srpnja.