Treći je dan po redu velikih presica koje se odvijaju uoči sajma E3 2018, pa je tako na red, nakon EA, Microsofta, Bethesde i Devolvera na red došao i Square Enix. Moramo priznati da nas je iznenadila kratkoća ove presice i sažetost kojom su iznijeli najave novih i već poznatih naslova koje možemo očekivati. No bilo je kako poslovica kaže – kratko i slatko! Stoga krenimo s pregledom polusatne presice Square Enixa i pogledajmo što se sve najavilo.

Presica je počela bombastično s asom u rukavu, te smo dobili zanimljiv novi gameplay trailer za Shadow of the Tomb Raider. Vijest o tome, pa i sami gameplay trailer pogledajte ovdje.

Potom nas je Square Enix iznenadio najavom novog patcha 4.3 za svoju MMORPG uspješnicu Final Fantasy XIV. Ako se pitate što je toliko zanimljivo u vezi jednog patcha u moru najava uoči E3-ja 2018, to je činjenica da će se, po svemu sudeći, raditi o crossoveru između franšiza Final Fantasy i Monster Hunter. O tome više saznajte na ovome linku.

Mnoge će zanimati i novi trailer za dugo očekivani Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age, koji se dosad samo mogao igrati u Japanu, a u rujnu ove godine napokon stiže i na naše zapadno tržište. Više o tome svakako pročitajte upravo ovdje.

Kad smo već u tonu JRPG-a, uslijedio je i kratki trailer za Octopath Traveler, dugo očekivani naslov koji 13. srpnja izlazi ekskluzivno za Nintendo Switch, a vi ćete više o njemu saznati baš na ovome linku.

Jučer na Microsoftovoj pressici prvi smo puta vidjeli trailer za The Awesome Adventures of Captain Spirit, a na današnjoj pressici Square Enixa saznali smo konačno i nešto više detalja od samih developera iz famoznog studija DONTNOD Entertainment. Čak smo dobili i jednu zanimljivu potvrdu o samoj igri, a to možete saznati tako da kliknete ovamo.

Zatim je uslijedio novi naslov legendarnog studija Platinum Games, dosada poznatih po hitovima kao što su Nier: Automate i Bayonetta, a naziv ove nove igre na kojoj rade je Babylon’s Fall. Više na ovome linku.

Dakako, dobili smo i novi trailer za nedavno slučajno potvrđeni a potom i službeno najavljeni Just Cause 4, kojemu se mnogi raduju. Što nas sve očekuje u četvrtom nastavku ove iznimno popularne franšize, saznajte ovdje.

Zatim je uslijedilo nešto potpuno novo i misteriozno – Square Enix je live action trailerom najavio dosad nenajavljenu igru imena The Quiet Man i na tren nas sve malo zbunio. No nakon kratkog live action segmenta krenuo je i gameplay te smo shvatili da ne gledamo najavu za seriju 🙂 The Quite Man pružit će nam upečatljivu akcijsku priču koja spaja live action snimke i gameplay kako bi igraču ponudili filmski doživljaj. Više o ovom novonajavljenom misterioznom naslovu saznajte ovdje.

Za kraj, ukoliko vam nije bilo dovoljno jučerašnjega Frozen trailera za dugo očekivani Kingdom Hearts 3, kojega smo jučer vidjeli na Microsoftovoj presici, Square Enix je pripremio i alternativnu bogatiju verziju trailera za sve fanove ovoga dugovječnog serijala. Trailer i koju informaciju više pronađite na ovome linku.

Eto, kratko i slatko, Square Enix je ispucao svoje topove i pokazao što nas očekuje u sljedećim mjesecima što se njihovih igara tiče, a tih pola sata prošlo je brže nego što smo mislili. Dakako, nećemo reći da smo razočarani, samo želimo još! 🙂