Jučer je zaključena manifestacija zvana Awesome Games Done Quick 2016., događaj koji na tjedan dana igre pretvara u utrku protiv štoperice. Nekima Dark Souls očito nije dovoljno stresna igra bez vremenskog ograničenja, a upravo je za njih stvoren kompetitivan sport zvan speedruning čije su zvijezde pojavile na AGDQ 2016 od 3. do 10. siječnja u SAD-u. Ove je godine događaj bio posvećen sakupljanju financijskih sredstava za zakladu Prevent Cancer.

Osim stvaranja novih želučanih čireva kod sudionika, za dobrotvornu organizaciju je na ovom događaju prikupljeno više od 1.2. milijuna dolara, u čemu je svakako pomogao i live stream na Twitchu.

Snimke najboljih trenutaka možete vidjeti na službenoj youtube stranici organizacije Games Done Quick koja organizira ovakve događaje i po nekoliko puta godišnje.

AGDQ je ove godine uključivao najbolje svjetske speedrunere koji su u rekordnim vremenima rješavali razne igre, od klasika poput Super Mario 64 do ovog hipnotičkog majstora koji čak i Stepmaniu s tipkovnicom pretvara u nešto zanimljivo: