Povodom današnjeg konačnog službenog izlaska očekivane open world akcijske avanture Horizon Forbidden West, stiže odlična vijest iz Lijepe naše: PlayStation Hrvatska surađuje s Tekstilno-tehnološkim fakultetom (TTF) u Zagrebu na izradi replike kostima koji protagonistica Aloy nosi u novoj igri.

Ukoliko ste propustili našu video recenziju igre koju smo objavili prije četiri dana, možete je pogledati putem Rebootovog službenog YouTube kanala te saznati kakvi su naši dojmovi, što sve čeka Aloy u novoj avanturi i putovanju na Zapad te što je sve razvojni studio Guerrilla Games napravio kako bi nastavak nadmašio original kao pravi benchmark nove generacije konzola.

Kako sada kažu iz PlayStation Hrvatske povodom današnjeg izlaska igre, u ovom novom nastavku Aloyina potraga za vraćanjem reda i ravnoteže u svijet podsjetnik je na važnost očuvanja prirode i biološke raznolikosti na planeti Zemlji u godinama i desetljećima koje dolaze. “Inspirirani svijetom Horizon Forbidden Westa, studenti TTF-a željeli su poslati poruku podrške održivosti za bolju budućnost kroz izradu Aloyine odjeće od održivih, ekološki prihvatljivih materijala, uz detaljni 3D ispis zaštitne opreme koja je sastavni dio kostima“, stoji u službenom otkrivanju ovog hvalevrijednog projekta i suradnje s Tekstilno-tehnološkim fakultetom iz Zagreba.

Suradnju je komentirala i voditeljica projekta, prof. Irena Šabarić sa Sveučilišta u Zagrebu. „S filmskom industrijom i hrvatskim kazalištima već godinama surađujemo, tako da je suradnja s PlayStation Hrvatska bila nešto sasvim prirodno. Naši studenti bili su oduševljeni što su imali priliku surađivati ​​na ovom projektu jer mnogi od njih igraju igre u slobodno vrijeme, a PlayStation je za njih više od igre, dio je hrvatske kulture“, ističe prof. Šabarić te dodaje: “Očigledno je da se gaming izjednačio s ostalim oblicima kulture i zabave i naš fakultet je odlučio prihvatiti trend i uvesti nove mogućnosti obrazovanja“.

Otkriveno je i da na izradi kostima sudjeluju studentice diplomskog studija Industrijskog dizajna odjeće – Tena Omerović, Ivana Škaper, Valentina Ferenčak i Nikolina Tufekčić, u sklopu kolegija Projektiranje odjeće. Svaka od njih izradila je dio kostima pod nadzorom, vodstvom i mentorstvom asistentice Franke Karin i prof. dr. Irene Šabarić, predstojnice Zavoda za dizajn tekstila i odjeće dok je prof. Slavica Bogović bila zadužena za 3D ispis.

Kako kostim zasad izgleda, moguće je vidjeti tek u naznakama putem nekoliko objavljenih fotografija koje smo prenijeli u ovoj vijesti, no PlayStation Hrvatska obećava da konačno otkriće kostima slijedi u narednim tjednima putem njihovih društvenih kanala (PlayStation Hrvatska Facebook, PlayStation Hrvatska Instagram, TTF Facebook i TTF Instagram).

Dotad, podsjećamo da je Reboot suradnji s PlayStation Hrvatska upravo danas u pokrenuo i fenomenalni GIVEAWAY u kojem možete osvojiti digitalni kod za Horizon Forbidden West (PS4, PS5), predivan ruksak te moćni hoodie. Pravila nagradnog natječaja provjerite na ovome linku, a danas smo objavili i kul novi video u kojem smo UNBOXALI spektakularni Horizon Forbidden West Collector’s Edition.