Legendarni SEGA serijal japanskih akcijskih avantura Yakuza doživio je preko nekoliko nastavaka, a kompletni remake originalne igre iz 2005. zvan Yakuza Kiwami na tržište je prvotno stigao 2016. godine za PlayStation 3, a potom i PlayStation 4. Prošle godine, točnije 19. veljače 2019. igra je stigla i na PC putem Steama, a tek danas ugledala je svjetlo dana i na konzoli Xbox One te na PC platformi Microsoft Store.

Vjerujemo kako su svi koji su planirali (ili planiraju) zaigrati Yakuza Kiwami na PC-ju to učinili (ili će učiniti) ipak putem Steama na kojemu je igra dostupna već godinu i dva mjeseca, no SEGA očito smatra da nije na odmet igru imati i na Microsoft Storeu. Puno je, pak, važnija činjenica da je igra tek od sada dostupna i za Xbox One i to po cijeni od 20 dolara.

No, nama, a vjerujemo i većini vlasnika konzole Xbox One, najvažnija je činjenica da je igra od danas dostupna i kroz Microsoftov pretplatnički servis Xbox Game Pass te da će svi koji igru planiraju zaigrati na Xboxu, to učiniti kroz već postojeću pretplatu na Game Pass i tako po prvi uskočiti u kultne cipele protagonista Kazume Kiryua.

Povodom konačnog dolaska igre Yakuza Kiwami na Xbox One i na Game Pass, SEGA je objavila i novi launch trailer koji možete pogledati u nastavku: