Protekla noć bila je poprilično vruća. Možda ne na našim prostorima, ali definitivno u SAD-u. Tamo je, naime, došlo do curenja informacija o konzoli Xbox Series S.

Portal Thurrot, odnosno njihov novinar Brad Sams, prvi je podijelio detalje konzole Xbox Series S, i to putem svog kanala na YouTubeu. Samsov video možete pogledati ovdje:

Navedena objava povukla je mnoga pitanja, a ulje na vatru dodao je ni manje ni više nego sami Xbox putem svog službenog računa na Twitteru, na kojem su objavili tzv. “Monkey Puppet” meme. Ovako na prvu rekli bismo da se ovome uopće nisu nadali i da ih je objava konzole šokirala, te da su potom jednostavno odlučili da je napokon vrijeme za službenu potvrdu.

Svega sat vremena nakon gornje objave, dobili smo i njihovu službenu potvrdu.

Xbox Series S najmanja je konzola Xbox do sada, a prodavat će se po cijeni od 299 američkih dolara! Manja verzija Xboxove next-gen konzole niža je i uža od većeg brata Series X, a za pretpostaviti je da stiže bez čitača Blu-ray diskova. Podsjećamo da smo prve “službene” informacije o postojanju dodatne konzole dobili početkom kolovoza kad je ime konzole procurilo na kutiji novog kontrolera.

Datum izlaska nije poznat, a više informacija trebali bi dobiti uskoro.

 

Dodajmo još da je portal Windows Central objavio i cijenu konzole Xbox Series X koja bi, po njihovim izvorima, trebala koštati 499 dolara. Po njima, konzole Xbox Series X i Xbox Series S na policama dućana trebale bi se naći 10. studenog ove godine, ali ni Microsoft ni Xbox navedeno zasad nisu potvrdili.