Nakon što smo prije tjedan dana saznali da će Microsoft i Bethesda na sajmu E3 2021 imati jednu zajedničku prezentaciju, stigla je službena najava da će se takozvani Xbox & Bethesda Games Showcase održati drugi dan sajma, odnosno 13. lipnja.

Njihova zajednička digitalna live prezentacija, zakazana za nedjelju, 13. lipnja, kreće u 19h po našem vremenu i trajat će oko 90 minuta, a moći ćete ju pratiti putem Xboxovih službenih društvenih kanala: Twitch, YouTube, Twitter i Facebook. Naglasak prezentacije bit će na igrama obitelji Xbox Game Studios, što od nedavno uključuje i sve Bethesdine studije, kao što je Arkane i njihova nadolazeća igra Deathloop.

Mnogi očekuju novosti vezane uz Bethesdin Starfield, koji je najavljen prije pune tri godine te čekamo saznati hoće li biti Xbox ekskluziva ili ne, te hoće li zaista izaći tek krajem 2022. godine. Sasvim je jasno da će 343 Industries prezentirati Halo Infinite, a s obzirom na to da se Double Fine napokon bliži kraju rada na igri Psychonauts 2, ne bismo se čudili da objave datum izlaska.

U svakom slučaju, očekujemo jako puno najava i trailera, možda i okvirni datum izlaska za Senua’s Saga: Hellblade II razvojnog studija Ninja Theory. Microsoft pod sobom u obitelji Xbox Game Studios ima više od 20 različitih studija, stoga, odličnih gaming vijesti neće manjkati, a najbolje od svega je što Xbox ove godine slavi 20 godina postojanja, pa bi zaista moglo biti veselo. E3 2021 traje od 12. do 15. lipnja, a Xbox & Bethesda Games Showcase, ponavljamo, očekuje nas 13. lipnja u 19h.