Vijesti o već najavljenim igrama počele su se polagano slijevati uoči sajma E3, među kojima je ona kako će Wolfenstein: Youngblood imati otvoreniji level dizajn u odnosu na prethodne igre.

Ovakva vijest ne čudi s obzirom da se igra razvija kao kolaboracija studija MachineGames koji su radili na novom serijalu igara Wolfenstein i Arkane Studiosa koji su radili na serijalu Dishonored i koji su rebootali igru Prey.

S obzirom da o igri nismo znali ništa puno osim da se radnja odvija u 80-ima u Parizu i kako će biti kooperativna pucačina u kojoj ćemo preuzeti kontrolu nad jednom od kćeri blizanki BJ Blazkowitza koje aktivno tragaju za svojim ocem.

Otvoreniji level dizajn nalik onome u Dishonoredu za igru Wolfenstein: Youngblood znači više slobode u pristupu misijama, veće mape i veći broj sidequestova.

Isto tako smo saznali kako će igra imati veći naglasak na gameplayu nego na priči s obzirom na činjenicu da ima izraženi kooperativni element. Iako se ne radi o punokrvnoj novoj Wolfenstein igri, ekipa iz razvojnih studija obećava kako gameplaya svakako neće nedostajati.

Wolfenstein: Youngblood izlazi 26. srpnja za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch