Ovoga tjedna održat će se završna ceremonija natjecanja WN Dev Contest for Unreal Engine Developers, koju Reboot organizira u suradnji s poznatom konferencijom White Nights i Epic Gamesom. Natjecanje se fokusira na potragu za najboljim i najtalentiranijim developerima Europe koji stvaraju u Unreal Engineu, s ukupnim fondom nagrada u protuvrijednosti od čak milijun i pol američkih dolara.

Kroz proteklih nekoliko mjeseci zaprimili smo više od 550 projekata studija iz svih krajeva Europe, od čega je njih 155 prošlo u četvrtfinale natjecanja te se dalje plasiralo za jedno od 36 finalnih mjesta. Posebno smo ponosni na broj prijavljenih projekata jer se skoro pa iz svake europske države prijavio po barem jedan studio. Na službenim stranicama natjecanja moguće je pronaći popis svih igara koje se nalaze u finalu.

Finaliste očekuju bogate nagrade ukupne vrijednosti od čak milijun i pol američkih dolara koje će pobjednici moći iskoristiti za daljnje napredovanje i stvaranje budućih projekata. Nagrade su pripremljene od strane brojnih sponzora i partnera od kojih ćemo nekoliko izdvojiti i ovom prilikom: Unreal Engine, Tencent, Xsolla, Kefir, Hypetrain Digital, 1C Entertainment, Sensorium, Meta Publishing, Untold Tales, te brojni drugi.

Cijelu ceremoniju dodjela nagrada moći ćete pratiti u četvrtak, 20. svibnja od 18:00h putem livestreama na službenim web stranicama.

Finale natjecanja WN Dev Contest for Unreal Engine Developers održat će se ovoga četvrtka u 18:00h.