Iako su svi željno iščekivali konačnu najavu Borderlandsa 3, osim nespretnog predstavljanja nove tabletop igre u Borderlands svijetu dobili smo hrpu drugih najava igara koje dolaze iz Gearbox Publishing izdavačkog krila, ali i nekih drugih zanimljivih najava.

Prva od njih bila je najava novog DLC paketa za igru We Happy Few imena They Came from Below koji izlazi 4. travnja i koja će koštati 8 američkih dolara.

Zatim je objavljeno kako će poznata pucačina iz prvog lica Bulletstorm dobiti svoju inačicu za Nintendo Switch imena Bulletstorm: Duke of Switch Edition. Točan datum izlaska ne znamo, no znamo kako bi igra trebala izaći na ljeto ove godine.

I on će biti prisutan, naravno.

Gearbox je jako ozbiljan sa svojom Publishing divizijom i to je pokazao s obzirom na značajan broj iznimno zanimljivih naslova koje su uzeli pod svoje izdavačko okrilje.

Astroneer je igra koja je već izašla za PC i Xbox One, no Gearbox je potvrdio kako će pomoći studiju System Era da njihova igra postane dostupna široj populaciji ljudi. Znači li to da će igra izaći na nekim drugim platformama ili da će biti lokalizirana na druge jezike, nije poznato.

Potom je na scenu stupio Squanch Games sa svojom novom igrom Trover Saves The Universe koji će biti dotupan i u VR-u. Trailer za igru pogledajte u nastavku:

Onda je na scenu stupio Pathologic 2 koji nas je dobrano uplašio sa svojim novim trailerom. Radi se o nastavku na original koji je izašao još 2005. godine. Pathologic će izaći na Steamu za PC dok će distribuciju za Xbox odraditi Gearbox Publishing

Na kraju, Gearbox Publishing je objavio kako je njihova igra Risk of Rain 2 upravo izašla preko Early Accessa na Steamu za cijenu od 20 dolara. Radi se o kooperativnoj pucačini iz trećeg lica (iako je original bio 2D roguelike). Gearbox je dogovorio posebnu suradnju sa Steamom da svaka osoba koja kupi kopiju igre dobiva još jednu kopiju besplatno jer se ipak radi o kooperativnoj igri)

Uz sve to, dobili smo i objavu kako će originalni Borderlands dobiti Game of the Year Edition. Igra neće biti obični port na trenutne konzole, već će igra dobiti brojna poboljšanja poput minimape u stilu Borderlandsa 2, mogućnosti da oružja koja posjedujemo označimo kao ”smeće” i to što će likovi automatski skupljati municiju, novac i ostale stvari s poda, a zadnji boss u igri biti će izmijenjen kako bi bio zanimljiviji i izazovniji za igrače.

Igre iz Borderlands: The Handsome Collectiona će isto kao i Borderlands: GOTY Edition dobiti zakrpu koja će donijeti podršku za 4K i HDR.

Za sve koji su kupili i igrali Borderlands 2 na PSVR-u isto tako imamo dobre vijesti, a to je da će sav dodatan DLC sadržaj doći potpuno besplatno za tu verziju igre.